divendres, 1 d’agost del 2014

LA MALETA PERFECTA! (part1)

L’estiu o els períodes vacacionals acostumen a ser una època  en que, si el temps , les ganes i la butxaca ens permet la majoria de nosaltres dediquem uns dies a viatjar, fer petites escapades, o simplement a improvisar alguna sortida que ens impliqui dormir fora de casa. És en  aquest instant quan arriba el nostre moment crític i una onada de dubtes comencen a girar al nostre voltant: com podem fer la maleta perfecta?
Aquí comença la gran Odissea:
·         Quins són els imprescindibles que cal endur-nos?
·         Com assegurar-nos de no deixar-nos res?
·         Quanta roba cal prendre?
·         Com organitzar-ho tot plegat?
·    Per això us he preparat una sèrie de post , començant per aquest,en els que intentaré resoldre algunes d’aquestes preguntes que a la majoria de mortals ens venen al cap sempre que ens enfrontem a la gran desconeguda: LA MALETA.
(Imatge extreta de www.hospedatge.com)

Comencem pel principi:
1.       Quins són els imprescindibles que cal endur-nos?
La llista d’imprescindibles variaran molt depenent de la zona que anem a visitar, l’època de l’any i dels dies que siguem fora de casa. Però en trets generals ho podríem organitzar en tres grans blocs:
  • Roba: Tot i que a mi sempre se’m fa difícil , cal aclarir que no és necessari endur-se mig armari, en primer lloc perquè de ben segur no ens ho posarem pas tot i en segon lloc perquè no disposem d’espai il·limitat. Recordeu que parlem d’una maleta, no d’un vestidor portàtil!
El que si que cal tenir sempre present és prendre roba còmoda, lleugera i versàtil, que ens ocupi poc lloc i serveixi per totes les ocasions. A la meva maleta sempre hi ha uns imprescindibles que no poden faltar:
-          Alguna peça de roba de Decathlon ( o similar) de preu assequible i que evidentment sempre resulta còmoda. Si parlem de l’estiu uns bons pantalons curts transpirables són un gran què i si parlem de l’hivern el típic polar i/o samarreta tèrmica no hi poden faltar.
-          Un calçat còmode, tipus bamba o sandàlia de caminar, ja que si fem una bona ruta ens caldrà anar ben calçats. Sobretot mai cap sabata nova a estrenar, perquè ja sabeu el que pot significar estrenar sabates i caminar moltes hores: llagues, butllofes, durícies, mal de peus....
-          Alguna peça de les que jo anomeno “ per si de cas”. Aquestes peces les posarem sempre tenint en compte el temps que fa en el nostre destí de viatge.
Jo sempre m’enduc un mocador (complement perfecte sota el meu entendre) que ens servirà com a bufanda, buf, manteta per a les espatlles o per tapar les cames si tenim fred i que no em d’oblidar que pesa poc i ocupa menys. També trobo molt útil una jaqueteta prima i/o un impermeable per sobreviure en cas de pluja, una parca podria unir aquestes dues funcions.
  • Necesser: Aquí dins hi entrarien tots els productes d’higiene personal necessaris per al nostre dia a dia. Evidentment n’hi ha uns quants que tots tenim clar que hem de posar: raspall de dents i dentifrici, xampú, gel de dutxa, pinta... i d’altres que dependran de les nostres rutines i manies personals.
Manies a part jo us posaré els imprescindibles que sempre va bé endur-se a la maleta, sempre sota el  criteri d’aquesta humil blocaire.
-          Tiretes o “compeeds”,quan fem de turistes dediquem moltes hores del nostre temps a caminar , a “patejar” i a intentar conèixer l’indret on som, amb els pocs dies que disposem (perquè per sort o per desgràcia cal recordar que els nostres dies com a viatgers sempre són limitats!)així que tenir a mà alguna cosa per alleugerir el patiment dels nostres pobres peus segur que ens serà d’agrair.
-          Medicaments que necessitem, es possible que fem servir un medicament específic, que sempre serà millor endur-se des de casa, ja que no sabem si al lloc on anem el podrem trobar ( sobretot si viatgem a països llunyans o més exòtics). En el cas que viatgem a aquest últim tipus de destins, la majoria d’experts recomanen una farmaciola d’emergència, que hauria de constar de: “suero” fisiològic (per evitar deshidratació), pastilles per tallar diarres tipus “fortasec”, pastilles laxants per poder anar al lavabo, antíestamínics, antimosquits, i alguna pomada analgèsica.

  • Oci: Aquí dins hi trobaríem les coses que ens faran més agradable el nostre viatge i/ o estada. Com a imprescindibles jo no oblido mai:
-          La càmera fotogràfica, per intentar immortalitzar tot allò que estem vivint. Sobretot no oblideu portar una bateria de recanvi , ja que no serà la primera vegada que davant d’una espectacular posta de sol ens quedem sense bateria!
-          Una bona guia, malgrat que Internet és una gran font d’informació a mi sempre m’agrada endur-me una bona guia per consultar durant el viatge i per llegir abans de marxar. ( algun dia ja us parlaré de les meves guies preferides)
-          Alguna cosa per matar les hores d’avió, sovint els vols es fan molt llargs i cal portar alguna cosa per entretenir-nos, aquí variarà molt segons la vostra manera de ser: tablets, ebooks,llibres tradicionals, agulles de teixir... l’important és matar el temps i fer-lo menys pesat.

Fins aquí la primera entrega, si heu sobreviscut fins aquesta línia us felicito!!! Ens veiem al proper post!

1 comentari:

  1. MABEL! :) Un post molt útil i entretingut! Sens dubte, per rellegir-lo quan arribi el proper viatge, o com tu dius, l'hora de la gran Odissea jajaja! Petonets maca!

    ResponElimina

Moltes gràcies per passar pel bloc i per deixar un comentari! FINS AVIAT