dilluns, 9 de març del 2015

Receptes amb molt de gust: Pastís de crema de llimona

Com us vaig anunciar la setmana passada aquí teniu la inauguració oficial de la nova secció setmanal del bloc: RECEPTES AMB MOLT DE GUST!
A partir d’ara tots els dilluns, si no hi ha cap contratemps que m’ho impedeixi, trobareu una nova recepta de cuina, un nou invent o un nou descobriment culinari.
Avui estrenem secció amb un toc dolç:

PASTÍS DE CREMA DE LLIMONA

INGREDIENTS
  •          1 base de pasta de full( pot ser feta a casa o bé comprada…aquestes de nevera acostumen a ser molt bones)
  •           2 llimones 
  •           200 gr de sucre
  •           200 ml de nata líquida
  •         3 ous 


Som-hi  posem-nos  mans a la massa?

En primer lloc untem la safata en què vulguem posar la massa de pasta de full al forn amb mantega o amb oli, per evitar que s’adhereixi al fons.
Un cop untada posem la massa a la safata i en punxem el cul, a sobre i posem una altra safata perquè el pes eviti que la massa pugi. (recordem que si se’ns infla la massa després no la podrem reomplir amb la crema de llimona). 

Ara toca posar-la al forn fins que obtingueu un to daurat suau.
NUs recomano una temperatura de 165 a 180 graus (volem que agafi una mica de color daurat no que se’ns torri!)

Un cop tenim la massa en marxa ara toca la crema de llimona. Primer de tot necessitarem la pell de les dues llimones. Aquesta pell la triturarem juntament amb el sucre amb la picadora o amb l’accessori de la batedora. (si no en teniu es pot barrejar a mà i picar amb el ganivet, jo ho faig així perquè trobo que es barregen millor!)



N Només hem de treure la part groga de la llimona, ja que la part blanca ens tornaria la crema amarga.

Un cop triturada i barrejada la sucre i les pells...Ara aprofitarem les dues llimones de les què hem tret la pell, per poder fer el suc.  Barregem dins un bol: la sucre amb la pell de llimona, la nata líquida, els tres ous i el suc de les llimones.
NCal que tingueu en compte que depèn de l’acidesa de les llimones, la crema quedarà més o menys forta. Us recomano que aneu afegint el suc a poc a poc i aneu tastant, quan estigui al vostre gust ja no n’afegiu més. Amb les mides que jo us dóno queda amb un toc àcid ideal per pair després d’un menjar copiós.

La barreja que em dut a terme ara cal posar-la a foc mig, i anar remenant, per tal que la crema de llimona es vagi fent. És molt important que no deixeu de remenar, perquè la crema no ha de bullir ni enganxar-se.
Quan veieu que comença a espessir una mica, ja podeu retirar-la del foc i deixar que s’atemperi una mica.

Per acabar posem la crema sobre de la massa, suaument daurada prèviament, i ho posem al forn a una temperatura de 180 º.
Un cop la massa agafi un color daurat intens, ja ho podem treure-la del foc!

Aquí el teniu ! un pastís lleuger i suau, gens embafós ideal per a després de menjars copiosos, com és ara  a l'època de les calçotades.

Espero que el gaudiu! i si el feu , que m'expliqueu que tal! I recordeu ara cada dilluns una  nova entrega de la secció Receptes amb molt de gust!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per passar pel bloc i per deixar un comentari! FINS AVIAT