dilluns, 3 d’octubre del 2016

RECEPTES AMB MOLT DE GUST: COCA DE TROS

Bona nit,
Comencem setmana i com no podia ser d’una altra manera ho fem amb una nova recepta!  Avui us porto una recepta dolça que m’he atrevit a titular COCA DE TROS.
I és que en aquesta època de l’any,  al tros els que en tingueu o en defecte a l’hort ,abunden molts productes fantàstics de temporada amb els que és senzill elaborar delicioses i sanes receptes  tot aprofitant allò que la natura ens ofereix.
En el cas de la recepta d’avui, he combinat dos productes típics d’aquestes dates : el préssecs tardans de finals de setembre i les avellanes que ja estan arreplegades o en alguns casos que s’acaben de plegar en aquests últims dies.
M’agrada la idea de poder cuinar sempre que es pugui amb productes de  temporada . I és que tot i que avui en dia podem menjar de tot durant tot l’any, no hi ha res com menjar els aliments en el seu moment adequat a nivell de gust sobretot.

Som-hi !preneu nota dels ingredients:
Comencem la recepta!
En primer lloc prepararem la massa de la nostra coca. Posarem en un bol: el sucre, les avellanes triturades i la farina tot remenant-ho bé perquè quedi barrejat.
Després afegirem l’oli i els ous. Per fer-ho farem un forat a la massa , tipus volcà perquè m’entengueu,  i posarem els ingredients al mig.
Ara toca posar-hi les dues mans i anar amassant amb calma i tranquil·litat. Sabrem que la massa és a punt quan se’ns desenganxi dels dits (no us he pogut posar foto perquè amassar i fer fotos tot a la vegada no és massa factible)
*No patiu si us queda la massa tova sempre podeu posar una mica més de farina per espessir.
 Un cop tinguem la massa a punt en fem una bola i la deixem reposar tapada amb un drap dins de la nevera una horeta. Si la voleu deixar una mica més tampoc passaria res.
Després d’aquesta hora ja podem estirar la massa. Podeu donar-li la forma que vulgueu, però un rectangle com la safata del forn és una opció pràctica i senzilla.
*SOBRETOT feu la massa ben prima , us ho dic per experiència pròpia, sinó al coure s’infla i us quedarà una cosa contundent i pretenem que siguin uns postres  lleugers. També serà bona però amb un tros ja estareu tips/es.
Amb la massa a punt netegem els préssecs, els tallem i els posem sobre la massa.

Ara ho pintem amb ou hi espolsem per sobre una mica de sucre, en el meu cas hi vaig posar sucre morè perquè dóna un toc de color en coure que m’agrada molt.

Tot seguit ja ho podem posar al forn a 180º durant 30 minuts. Un cop passat aquest temps ho retirem i ja ho podem servir.
En el meu cas vaig decidir posar-hi alguns trossets d’avellana que havia preparat de més per a la massa per donar-hi un toc cruixent.
 Aquí  la teniu la nostra COCA DE TROS. Com heu vist és una recepta  una mica més llarga de fer que altres que us he presentat, sobretot pel temps d’espera en la massa. Però  n’estic segura que si us animeu a provar-ho us encantarà el resultat!

Ara recordeu nova recepta el dilluns 17 de d’Octubre! 

6 comentaris:

  1. Quina bona pinta! Té que estar molt bo aquest postre de préssecs. Una abraçada!

    ResponElimina
  2. Noia aquesta coca té una pinta genial"!!! I deu estar més que bona, boníssima!!!!
    Haurem de provar-la jjj
    Petons,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si bonissima encara més si te'ls pots menjar amb fruita directa del tros, això és diu de l'hort a l'olla! Una abraçada

      Elimina

Moltes gràcies per passar pel bloc i per deixar un comentari! FINS AVIAT